28/04/202120:08

Κικίλιας: Από απόψε Μεγάλη Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για εμβόλια των 40 – 44

«Στόχος να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν νωρίτερα περισσότεροι συμπολίτες μας», είπε ο Βασίλης Κικίλιας

Σήμερα Μεγάλη Τετάρτη ανοίγει τελικά η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων ηλικίας 40 έως 44 ετών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Οπως χαρακτηριστικά είπε, τελικά ανοίγει η πλατφόρμα από σήμερα ενώ σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει και η αποστολή των sms από την αύλη συνταγογράφηση. Στόχος, όπως ξεκαθάρισε, είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν νωρίτερα περισσότεροι συμπολίτες μας.

«Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά ο εμβολιασμός του πληθυσμού κατά του κορονοϊού και σήμερα ξεπερνάμε τα  3.000.000 εμβολιασμούς», ανέφερε κατά την ενημέρωση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. «Είμαστε πολύ περήφανοι για την πορεία των εμβολιασμών», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην επέκταση της δυναμικής του συστήματος εμβολιασμών καθώς από 5 Μαΐου θα λειτουργούν συνολικά 1.500 εμβολιαστικά κέντρα. Επίσης, τόνισε ότι ομαλά εξελίσσεται και η ροή των παραδόσεων εμβολίων προς τη χώρα. «Θα αγγίξουμε τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας.

O υπουργός Υγείας μίλησε για τη θετική ανταπόκριση της ηλικιακής ομάδας 30-39 στον εμβολιασμό, ενώ αναφέρθηκε στο έργο της επιτροπής εμβολιασμών που κάνει την προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό. «Δίνουμε πρόσβαση σε όλους του πολίτες να εμβολιαστούν», τόνισε.

ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα