Κομισιόν – Eurogroup χαιρετίζουν την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία

Η Ελλάδα ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», αναφέρει η πρόεδρος της ΕΕ AP Photo/Jean-Francois Badias

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του EurogroupΠασκάλ Ντόναχιου χαιρετίζουν την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία. Όπως αναφέρει η κυρία φον ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στο Twitter:

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα. Χάρη στην αποφασιστικότητα και τη δύναμη της Ελλάδας και των Ελλήνων, η χώρα κλείνει πλέον αυτό το κεφάλαιο και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πάντα στο πλευρό σας».

Αντίστοιχα, και ο πρόεδρος του Eurogroup έγραψε, επισυνάπτοντας την ανάρτηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα: «Σήμερα, για 1η φορά από το 2010, η Ελλάδα αποκαθιστά συνθήκες οικονομικής ομαλότητας βγαίνοντας από την ενισχυμένη επιτήρηση.Αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για την ελληνική κυβέρνηση και τους πολίτες. Ιδιαίτερο φόρο τιμής στους Κ. Μητσοτάκη και Χ. Σταικούρα για τον βασικό τους ρόλο σε αυτή την επιτυχία».

Και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ έγραψε: «Μια σημαντική ημέρα η σημερινή για την Ελλάδα με την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία. Μια επιτυχία που οφείλεται στη δέσμευση του ελληνικού λαού και των αρχών σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Η Ελλάδα προχωρά».

cnn.gr 

ΣχετικάΆρθρα

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.