05/10/202011:13

Μειώθηκαν οι καταλήψεις – Αντιδράσεις για την τηλεκπαίδευση και τις απουσίες

Οι μαθητές της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας καλούν τους καθηγητές «να μην εφαρμόσουν τις τηλεαπουσίες και την τηλεεκπαίδευση στα αγωνιζόμενα σχολεία»

Με σημαντικά μειωμένο αριθμό σχολείων που κάνουν κατάληψη, ξεκίνησε αυτή η εβδομάδα.

Το υπουργείο Παιδείας θεωρεί οτι με την πειθώ και το διάλογο, ακόμα και με την ενεργοποίηση του «όπλου» της απουσίας, αντιμετώπισε με παιδαγωγικό θέμα το ζήτημα, ζητώντας από τους καθηγητές να εξηγήσουν στους μαθητές ότι πρέπει να επιστρέψουν στις αίθουσες.

Εντός της εβδομάδας αναμένονται οι τρίμηνες συμβάσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα ασχοληθούν και με την τηλεκπαίδευση. Αντιδράσεις υπάρχουν ωστόσο εντός των κύκλων της ΟΛΜΕ, καθώς οι καθηγητές αρνούνται να «παίξουν τον ρόλο του φύλακα και του απουσιολόγου», όπως λένε χαρακτηριστικά και με την πλειοψηφία της αντιπολίτευσης έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας τις ώρες της τηλεκπαίδευσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, διαδήλωση έξω από το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζουν οι μαθητές για την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, όπως αποφάσισαν στην ανοιχτή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο συγκρότημα της Γράβας με τη συμμετοχή μαθητών από 180 σχολεία .

Επίσης, οι μαθητές της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας καλούν τους καθηγητές «να μην εφαρμόσουν τις τηλεαπουσίες και την τηλεεκπαίδευση στα αγωνιζόμενα σχολεία».

Στην απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας τονίζεται: «Πήραμε μέρος μαθητές από πάνω από 180 σχολεία, πρόεδροι και άλλοι εκλεγμένοι σε 15μελή και 5μελή μαθητικά συμβούλια, εκπρόσωποι των τοπικών Συντονιστικών Επιτροπών Μαθητών από πολλούς Δήμους της Αττικής, άλλοι πρωτοπόροι αγωνιστές μαθητές. Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες αγωνιζόμενους μαθητές της Αθήνας και όλης της Ελλάδας, την πλειοψηφία των γονιών και των καθηγητών που μας συμπαραστέκονται, την πλειοψηφία του λαού που στηρίζει τα δίκαια αιτήματά μας. Είμαστε νικητές γιατί αναγκάσαμε το Υπουργείο και την Κυβέρνηση να μας ακούσουν».

Στο μεταξύ, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με ανάρτησή  της στο facebook με αφορμή την σημερινή  ημέρα αφιερωμένη στον εκπαιδευτικό λέει: «γιορτάζουμε τους εκπαιδευτικους μας, τους καθημερινούς ήρωες της εκπαίδευσης. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για όλα! #ΠαγκόσμιαΗμέραΕκπαιδευτικών #worldteachersday».

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα