05/05/202119:24

Ο Ερντογάν μίλησε με τη Μέρκελ και κατηγόρησε την Ελλάδα για «προκλητικές ενέργειες»

Παρά τις εντάσεις που προκαλούν οι Έλληνες στο Αιγαίο, η Τουρκία διατηρεί μετριοπαθή στάση, είπε ο Τούρκος πρόεδρος στη Γερμανίδα καγκελάριο – Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα να μην διαταραχθούν οι σχέσεις των δυο χωρών μετά τις εκλογές στη Γερμανία

Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα, απασχόλησαν την επικοινωνία που είχαν μέσω βίντεο την Τετάρτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Άνγκελα Μέρκελ. 

Σύμφωνα με τη σχετική δήλωση της τουρκικής Προεδρίας, οι δυο ηγέτες συζήτησαν για τις σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας, καθώς και για περιφερειακά θέματα.

Ο Ερντογάν ευχήθηκε ότι η διαδικασία των γενικών εκλογών στην οποία εισέρχεται η Γερμανία θα είναι επωφελής για όλες τις πλευρές κι εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «οι σχέσεις Τουρκίας και Γερμανίας θα αναπτυχθούν με σύνεση και στρατηγική στη νέα περίοδο».

Ακόμη, δήλωσε ότι η δυναμική που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στη σχέση Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρέπει να χαθεί, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να κατηγορήσει ξανά την Ελλάδα, λέγοντας πως η χώρα μας συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες και τις επαναπροωθήσεις ενάντια στο διεθνές δίκαιο, αυξάνοντας τις πιέσεις στο Αιγαίο. «Παρ’ όλα αυτά, η Τουρκία διατηρεί τη μετριοπαθή στάση της για να διατηρήσει τη θετική ατζέντα» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τέλος, ο Ερντογάν είπε στη Μέρκελ ότι είναι απαραίτητο να συζητηθούν τρόποι διατήρησης της υποστήριξης προς το Αφγανιστάν, μέσω του ΝΑΤΟ, ενώ ο Ερντογάν τόνισε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Κυβέρνηση της Εθνικής Ενότητας της Λιβύης για τη σταθερότητα της χώρας.

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα