22/11/202120:47

Όλα όσα είπε ο Υπ. Υγείας Θάνος Πλεύρης: Το καλό και το κακό σενάριο για την πορεία της πανδημίας έως και τα Χριστούγεννα»

Όλα όσα είπε ο Θάνος Πλεύρης

Το καλό και το κακό σενάριο για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, περιέγραψε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνομιλία που είχε σήμερα με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, δίνοντας παράλληλα στοιχεία για τους εμβολιασμούς.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι δεν θα υπάρξει lockdown, ούτε υπάρχει σχετική εισήγηση από την επιστημονική επιτροπή. Απαγορευτικό δεν θα γίνει για επιστημονικούς λόγους, ανέφερε ο Θάνος Πλεύρσης και σημείωσε πως έχει εμβολιαστεί το 73% του ενήλικου πληθυσμού, το οποίο και δεν κινδυνεύει με βαριά νόσηση. “Ούτε στην (επιστημονική) επιτροπή πλέον καταγράφεται τάση εισήγησης για lockdown” είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τα στοιχεία της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι τώρα θα αυξάνονται και τα νούμερα. Το καλό σενάριο, όπως εξήγησε, θέλει την κορύφωση των κρουσμάτων κορονοϊού στην πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου και το κακό σενάριο προβλέπει να γίνεται “πικ”, μετά τα Χριστούγεννα.

Τι είπε ο Πλεύρης για την Θεσσαλία και την Θεσσαλονίκη
Σύμφωνα πάντως με τον ίδιο, υπάρχει σταθεροποίηση στις περιφέρειες που μας απασχολούν αυτό το διάστημα: Στην Θεσσαλία μπορούμε να μιλάμε για πτώση και στην Θεσσαλονίκη υπάρχει σταθεροποίηση, όπως ανέφερε. Έχουν ενδιαφέρον, πρόσθεσε, κάποια δεδομένα, όπως ότι η Αθήνα, με τα +300 κρούσματα, “παράγει” λιγότερες ΜΕΘ απ’ ότι στην Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά στην πορεία των εμβολιασμών, ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι η τρίτη δόση πάει πάρα πολύ καλά, αν και δεν καταγράφεται ενδιαφέρον από τις μεγάλες ηλικίες για την πρώτη δόση. Στην πίεση του κύματος δεν έχουμε τους εμβολιασμούς που θέλουμε αλλά τρέχουν πλέον με ρυθμούς Μαρτίου, είπε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: Η τρίτη δόση πάει πάρα πολύ καλά και θα κλείσει θετικά, ωστόσο, δεν καταγράφεται ενδιαφέρον πρώτης δόσης στις μεγάλες ηλικίες, άνω των 60 ετών. Αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα των πρόσφατων μέτρων, είπε ότι έχει “τσιμπήσει” η νεολαία που έχει νιώσει “ασφυκτική πίεση”. Τα ποσοστά εμβολιασμού στο υπουργείο Υγείας, ανέφερε πως βρίσκονται στο 75%. Έχω 25% ανεμβολίαστους, και στον ΕΟΦ είναι αντίστοιχα λίγο χαμηλότερα, είπε ο κ. Πλεύρης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα