19/06/201913:11

Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας: Το χαλάζι έδωσε “τη χαριστική βολή στο καρπούζι του κάμπου της Ηλείας”

Καταστροφική για τις καλλιέργειες καρπουζιού στον Κάμπο της Ηλείας αποδείχθηκε η σφοδρή χαλαζόπτωση που το απόγευμα της περασμένης Κυριακής κατέστρεψε περισσότερα από 1.500  στρέμματα καρπουζιού που σε λίγες ημέρες θα μαζεύονταν για να πωληθούν.
Η ζημιά που έχουν υποστεί οι καρπουζοπαραγωγοί σε Ανδραβίδα και Τραγανό είναι ανυπολόγιστη αν σκεφτεί κανείς ότι λόγω των καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών των προηγούμενων μηνών που δεν ευνόησαν την παραγωγή καρπουζιού, η ποσότητα που καταστράφηκε από το χαλάζι ήταν η μοναδική που είχε καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά και θα αποτελούσε σημαντική πηγή εισοδήματος.
Όπως δηλώνουν οι αγρότες της περιοχής μέσα σε λίγα λεπτά οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς χάθηκαν, καθώς δεν έμεινε καρπούζι που να μη σημαδευτεί από το χαλάζι που έπεφτε με ορμή για περίπου μισή ώρα στον Κάμπο της Ηλείας.
Η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας ζητά την άμεση παρέμβαση κλιμακίων του ΕΛΓΑ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις και οι εξατομικεύσεις ζημιών έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων για τους αγρότες .

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα