18/09/202015:18

Σε Πύργο, Κατάκολο και Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος (photos)

Σε Πύργο, Κατάκολο και Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος

 Περιοχές του Πύργου,  του Κατακόλου, της Ανδραβίδας και των Λεχαινών επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, σήμερα Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί, τις ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, και την αντιμετώπισή τους, ενώ έκανε αυτοψία σε έργα καθαρισμού ποταμών και αποστραγγιστικών τάφρων, τα οποία εκτελούνται από χθες, στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας.

Νωρίς το πρωί, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο Πολ. Προστασίας της Π.Ε Ηλείας Κ.Μπαλκάμο, επισκέφθηκε το Κατάκολο όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τ.Κ Φραγκίσκο Κολόσακα. Ο ίδιος τον ενημέρωσε για τις, μικρής έκτασης, ζημιές που προκλήθηκαν και τα επικίνδυνα σημεία. Παράλληλα, είχε σύντομη ενημέρωση από Αξιωματικούς της Πυροσβεστικής που βρίσκονταν σε περιπολία σε παράκτιες περιοχές.

Στη συνέχεια, επισκεπτόμενος περιοχές του Δήμου Ανδραβίδας –Κυλλήνης, ο κ.Γιαννόπουλος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γιάννη Λέντζα και τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Παν. Βαγγελάκο, όπου έλαβε σύντομη ενημέρωση για τις ζημιές – καθώς τόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας όσο και τις πρωινές ώρες σημειώθηκαν αρκετές πτώσεις δέντρων, με τις υπηρεσίες του δήμου να παρεμβαίνουν άμεσα και να δίνουν λύσεις – αλλά και για τα σημεία που χρειάστηκαν άμεσα προληπτικές παρεμβάσεις από τα μηχανήματα που εργάζονται στο αντιπλημμυρικό έργο που εκτελείται από την Π.Ε Ηλείας στην περιοχή. Ειδικότερα, έγιναν παρεμβάσεις στην περιοχή «Μπρινιάς» της Παλαιάς Μανωλάδας.

Σε εξέλιξη είναι (μέχρι αυτή την ώρα) εργασίες καθαρισμού αποστραγγιστικών τάφρων, στην περιοχή της Γαστούνης αλλά και στην περιοχή του Νοσοκομείου Πύργου, οι οποίες εκτελούνται από χθες (σ.σ Πέμπτη) το πρωί,  με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλου.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα